Com ja us vam explicar, els i les alumnes de 5è curs cuidem i ens encarregem de l’hort de l’escola i el mostrem als més petits de Primària per compartir la nostra experiència.

L’hort ens permet conèixer de primera mà i en la pràctica el que estudiem als llibres a classe; com per exemple, els diferents tipus de reproducción de les plantes. Aquest any hem plantat tomaqueres i mandarines, a partir de la llavor; pebroteres de planter i patates a partir d’un grill.

També hem plantat bledes, pastanagues, cebes, alls porros, enciams… per veure quines parts de les plantes són comestibles (fulles, fruit, arrel, etc.). Les bledes van créixer molt i alguns ens les van emportar a casa per fer-les per sopar. Eren boníssimes (Ves, qui ho havia de dir!).

Tampoc no hi podien faltar les plantes aromàtiques (menta, alfàbrega, romaní, sàlvia, orenga…), de les quals en vam descobrir les seves propietats culinàries i dietètiques.
I com que també volíem un hort ben florit, hi vam posar-hi un munt de flors!

Vam treballar el tema de les plantes a classe i, quan ho vam tenir tot ben clar, el vam explicar als nens i nenes de 1r. Ens vam dividir per grups, i cada un els explicava un tema: la reproducció, la fotosíntesi, propietats de les plantes, classificació… i, finalment, el de les flors. Els petits s’hi van interessar molt i ens van preguntar moltes coses
Va ser molt divertit i tots plegats ens ho vam passar molt bé!