El projecte d’escola d’enguany -“60 anys d’Escola”- aprofita l’aniversari de la nostra escola per fer un recorregut per la vida d’en Josep Roig com a fundador i docent.

La primera activitat va ser la sortida a Sant Jaume dels Domenys, lloc del seu naixement. Allà els i les alumnes de Primària van visitar l’Alcalde, la cooperativa del poble i la Pepeta.

De l’entrevista amb l’alcalde, el senyor Magí, van treure molta informació del poble; com per exemple la provinença molt antiga del nom de Sant Jaume dels Domenys, que significa dominis.

roig_tesalia

La cooperativa, anomenada Cellers Domenys, va ser creada fa uns 50 anys i la seva història està lligada al fundador de la nostra escola, doncs el primer contable va ser en Salvador Roig, el seu germà. Aquesta cooperativa, a part d’afavorir els productors locals, també desenvolupa una tasca social ja que destina una part dels beneficis a ajuts econòmics per als habitants del poble. Actualment compta amb 400 socis i el gerent actual, en Lluís Roig, tambén n’és familiar.

roig_tesalia

La Pepeta és la dona d’un cosí-germà d’en Josep Roig i, quant a edat, la persona del poble més propera a ell que encara viu. Per això el coneixia bé. Els va explicar aspectes de la seva persona: que era un home molt seriós però molt agradable, que no fumava… També, que havia sentit que de petit no li agradava estudiar, però un mestre que va conéixer a La Bisbal va despertar la seva vocació docent. Amb la Pepeta un grup d’alumnes va elaborar l’arbre genealògic del Sr. Roig, que va ser exposat a l’escola.

roig_tesaliajosep_roig