Divendres 28 de maig els alumnes de 4t d’ESO vam rebre una visita molt especial: els primers alumnes de l’escola!

Així comencen tots els comentaris de cadascun dels alumnes, i la majoria coincideixen en les seves explicacions:
“Em va agradar perquè ens varen donar molts consells que crec que ens poden servir molt”.
“Quan varen arribar, nosaltres estàvem en silenci; semblava que no sabíem ben bé que dir… però quan la Clara va fer la primera pregunta i un dels exalumnes li va contestar la cosa ja es va animar.”
“Al principi es van presentar i van explicar-nos com era la seva vida a l’escola. Tot semblava molt diferent a com és ara. La metodologia, l’ensenyança, la manera de conviure, les vacances… tot era molt més difícil. Era molt dur, havien de treballar-se molt bé les coses i estudiar molt per aconseguir els seus objectius. També ens explicaven la importància d’entendre els continguts… ja que estudiant-ho tot de memòria potser que arribi el dia de l’examen i et falli, en canvi si ho entents ho pots explicar a la teva manera i és més fàcil…
Va estar molt bé, ja que sempre és bonic veure com exalumnes de l’escola a la que vas, s’interessen pel teu futur i t’expliquen la importància de valorar el que tens estant al Roig-Tesalia. Va ser una experiència única i espero poder-la transmetre jo també a les pròximes generacions”.
” Del missatge que ens van transmetre a mi em va quedar que si ens ho treballem ben treballat el nostre futur serà molt més sòlid!”
“Ens van dir que en aquella època hi havia escoles de nois i de noies, però que la nostra era mixta. Van comentar que les classes eren més serioses per detalls com els dibuixos que veien penjats a la paret que donaven alegria pels colors, ells no en tenien…També els va cridar l’atenció el tracte que tenim amb el professorat, més proper, ja que no els hi parlem de vosté… Una cosa que em va sorprendre, per sort nostre, en quant l’estudi, fou que ells acabaven el curs més tard, feien classe fins i tot els dissabtes al matí, estudiaven en castellà perquè el català estava prohibit, els exàmens eren molt més durs… També ens va emocionar quant fent memoria del Sr Roig i ens digueren que encara que haguessin passat cinquanta anys i que van passar coses bones i coses dolentes, el recordaven com el millor mestre i ens donaren el mateix consell que els hi donava a ells: primer aprendre a aprendre, i que no és el mateix veure que observar, i sentir que escoltar”
” A mi personalment em va agradar molt l’experiència perquè em va ajudar a valorar molt més la vida que faig en aquesta escola… Els antics alumnes eren molt simpàtics… Tal i com anaven vestits, semblava que la vida els hi havia anat prou bé i es notava que tenien molta cultura. Me’n recordo que van dir que a les escoles d’aquella època només podien escriure amb la mà dreta perquè l’esquerra era la del diable, però a la nostra escola això no passava… M’ha sorprès que després de cinquanta anys encara se’n recodessin de l’escola…”
“Em va agradar moltíssim rebre la visita dels antics alumnes perquè aleshores et dones conta de com han canviat les coses i ara que ens queixem dels exàmens o dels deures, sabem que no ens hauríem de queixar, ja que fa cinquanta anys ho tenien molt més difícil i en guarden un bon record…També em va agradar molt el detall que van tenir amb la Núria Roig i Garriga, regalant-li una placa en honor al fundador de l’Escola, el mestre Josep Roig i Benach…Porto 13 anys en aquesta escola, i de totes les visites que hem rebut aquesta ha estat una de les visites més especials!”
Aquests són els sentiments que podem trobar repetits una vegada i una altra en les opinions dels alumnes de 4t després de rebre la visita dels primers exalumnes de l’escola.
Per a l’escola també va ser una trobada molt especial i molt, molt emotiva. veure aquells noiets convertits en persones en majúscula i, sobretot, sentir explicar les seves vivències que recordaven amb tant d’afecta després de tants anys…Realment va ser fantàstic! És per això que des d’aquí volem donar les gràcies al José Agustín (Joseba Austin), a la Coral, al Manel, al Josep Mª, al Joan i al Jordi per fer-nos reviure un passat inoblidable i sobretot, sobretot, pel sentit Homenatge que varen fer al nostre pare i fundador de l’escola: en Josep Roig i Benach, la pedagogia del qual continua vigent. Realment el lema que hem adoptat: “fruit del passat, llavor del futur” el dia 28 de maig es va fer real, estàvem davant del fruit del passat…i quin fruit!! Esperem no defraudar i poder continuar sent llavor del futur!! Moltes gràcies.

Alumnes de 4t D’ESO i la Direcció de l’escola